U bent hier :

Herengracht 96 D AMSTERDAM, Grachtengordel

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Appartement/flat
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1650
Wijk  :  Grachtengordel
Ligging  :  Aan water, in centrum
VVE bijdrage  :  291 p/mnd
Woonoppervlakte  :  156 m²
Inpandige ruimte  :  1 m²
Externe bergruimte  :  4 m²
Inhoud  :  524 m³
Totaal aantal kamers  :  3
Aantal slaapkamers  :  1
Parkeergelegenheid  :  betaald parkeren;parkeervergunningen
Overige ruimte  :  gang, stookruimte, balkon, wasruimte
Omschrijving:
*FOR ENGLISH PRESENTATION PLEASE SCROLL DOWN*
Prachtig gelegen appartement aan de Herengracht met kenmerkende en luxueuze marmeren entree. De lichte woning van 156 m2, met ramen over de gehele breedte (8 meter) van het voorhuis, biedt een spectaculair uitzicht over de gracht. De woning is gelegen op de derde etage en bereikbaar met zowel de LIFT als via het ruim opgezette trappenhuis. Het is mogelijk om het aantal slaapkamers uit te breiden en een 3 of 4 kamerwoning te realiseren.

Het zeer goed onderhouden appartement bestaat uit een voor- en achterhuis, met een terrasje aan het lichthof. De royale living ligt aan de voorzijde, met een open keuken en aangrenzend een grote werk/slaapkamer. De ruime master bedroom met vaste wastafel en de badkamer met ligbad bevinden zich aan de achterzijde en kijken uit op de diepe en stille binnentuinen. Er is een separaat toilet in het voorhuis.

Het pand dateert uit ca 1650, betreft een Rijksmonument en ligt op eigen grond. in 1996 is het pand geheel vernieuwd. De gevel is classicistisch, 4 ramen breed, met een door fronton gekroonde middenrisaliet. In totaal zijn er 5 appartementen, verdeeld over 5 verdiepingen. In het souterrain bevinden zich de bergingen.

ENGLISH
Superb location on the canals. Herengracht 96 D is a light and spacious apartment on the 3rd floor of a classic canal house with an elevator. With a remarkable width of approx. 8 meters, the living offers a fantastic view on this A-location on the canals. Floor space is 156 m2 and consists of a large living area, an open white kitchen with built-in appliances and an adjacent room with terrace at the back. Divided by a modular wall between living and workspace.

At the tranquil back of the complex you will find the master bedroom and the bathroom with the option to create an extra bedroom. Private storage spaces are found in the basement.
Prime location on the canal, with within walking distance a variety of trendy shops and hotspots, restaurants and cafés, and also several supermarkets and a biological fresh market (on Saturdays) nearby. Freehold. Well connected to public transport and car.

LIGGING
Centrale ligging aan een rustig gedeelte van de Herengracht, met de geliefde Negen Straatjes om de hoek en nabij Centraal Station. Op loopafstand liggen de Westerkerk, de Dam en de Jordaan met een groot en gevarieerd aanbod van winkels, restaurants, cafés en andere hot-spots. Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

INDELING
De woning bestaat uit een voor- en achterhuis, gescheiden door een lichthof. In het voorhuis bevindt zich de woonkamer en de werk- cq slaapkamer. Het achterhuis is flexibel indeelbaar en biedt ruimte aan 2 of 3 slaapkamers. Herengracht 96 is een Rijksmonument met aparte berging in het souterrain. Bijzonder ruime entree op de begane grond, met trappenhuis en lift naar de derde verdieping.

WOONKAMER
Riante woonkamer met uitzicht op de gracht, 8 meter breed met speciaal ontworpen open keuken,,met o.a. inductiekookplaat en inbouwapparatuur. koelvriescombinatie, vaatwasser, RVS afzuigkap. De vloer is over de gehele oppervlakte afgewerkt met visgraatparket.

WERKKAMER
Aangrenzend aan de woonkamer treft u een ruime kamer (momenteel in gebruik als werkkamer, maar ook zeer geschikt als slaapkamer) met openslaande deuren naar een terrasje op het westen uitkijkend op het lichthof. De werk- en woonkamer zijn gescheiden door een schuifbare wand, maar kunnen ook aparte ruimte ontsloten worden.

SLAAPKAMER
Via de corridor die voor- en achterhuis verbindt bereikt u de master bedroom aan de achterzijde, voorzien van een op maat gemaakte inbouwkast en aangrenzend de badkamer, beiden uitkijkend op de binnentuinen aan de achterzijde. De ramen zijn voorzien van dubbel glas. Het achterhuis kenmerkt zich door de prettige stille ligging. Tevens bestaat hier de mogelijkheid om in het naastgelegen vertrek een 2e slaapkamer te realiseren. Zie de plattegronden.

OVERIG
Het appartement beschikt over een toilet met fontein in het voorhuis en een toilet in de badkamer van het achterhuis. In het achterhuis is een vertrek waarin de HR CV ketel, mechanische ventilatie en wasmachineopstelling en ruimte voor opslag zijn. In het trappenhuis naast de lift is een extra bergkast in gebruik. Het voor- en achterhuis beschikken over een apart instelbare thermostaat voor de verwarming.

KENMERKEN
- Royale woonkamer, 4 ramen breed uitzicht op de gracht.
- Prachtige locatie, rustig en centraal aan de Herengracht, nabij de Negen Straatjes
- 8 meter breed en royaal appartement, GBO 156 m2
- Voor- en achterhuis met terrasje aan lichthof.
- Herengracht 96 D beschikt over een LIFT en een aparte berging en een aparte berging in het souterrain.
- Het complex is in 1996 compleet vernieuwd inclusief betonbak in het souterrain.
- De VvE wordt professioneel beheerd, bijdrage servicekosten VvE € 293,- per maand
- Gelegen op eigen grond – volle eigendom – geen erfpacht.
- Aanvaarding in overleg, spoedige levering is mogelijk

Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Theo Vermue
Tel: 0621232877
Email: theo@bnvmakelaars.nl

AJ Ernststraat 189, 1083 GV Amsterdam
Telefoon: 020-7371786
KvK: 54090318
E-mail: info@bnvmakelaars.nl
Internet: www.bnvmakelaars.nl