U bent hier :

Kloveniersburgwal 36 AMSTERDAM, Stadsdeel Centrum

Vraagprijs € 2.200.000 k.k.

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Eindwoning
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1725
Ligging  :  In centrum
Woonoppervlakte  :  329 m²
Perceeloppervlakte  :  121 m²
Inhoud  :  1.114 m³
Totaal aantal kamers  :  11
Aantal slaapkamers  :  7
Tuin  :  Normaal, zuidwest, 5 x 6 m
Overige ruimte  :  berging
Omschrijving:
OBJECTINFORMATIE

GEHEEL MONUMENTAAL HOEKPAND op EIGEN GROND aan de GRACHT in NIEUWMARKTBUURT in het Centrum van Amsterdam, op 100 meter afstand van de NIEUWMARKT en op 400 meter van de DAM. Bestaande uit drie afzonderlijk toegankelijke zelfstandige woningen, welke alle LEEG EN ONTRUIMD worden opgeleverd. De woningen zijn verdeeld over de begane grond, eerste en tweede, en derde en kapverdieping.

Op een uitzonderlijke locatie gelegen monumentaal grachtenpand met fraaie gevelsteen. Dit grachtenpand ligt op het oosten en biedt een mooi uitzicht op het monumentale Trippenhuis en de Zuiderkerk met haar carillon. Het pand bestaat uit een voor- en achterhuis; dit laatste ligt gedeeltelijk vrij. Het pand heeft de beschikking over een mooie, groene tuin, die grenst aan een lommerrijk binnenterrein, waar een oase van rust heerst. De voorzijde van het pand is de hele ochtend in de zon gelegen en in de middag valt de zon binnen via de zijramen en openslaande deuren met Franse balkons. De entree is in de rustige Boerensteeg, die uitsluitend voor bewoners en hun gasten bereikbaar is.

Ligging
De Kloveniersburgwal is een mooie en levendige gracht in het historische deel van Amsterdam. Het is centraal gelegen en omgeven door typische Amsterdamse grachtenpanden. Alles is op loopafstand: speciaalzaken, supermarkten, restaurants en gezellige terrassen. In de buurt van alles wat het centrum te bieden heeft.
Denk aan de Nieuwmarkt, het Waterlooplein, de Dam, het Stadhuis, horeca, supermarkten en andere winkels, waaronder De Bijenkorf liggen in de directe omgeving. Zaterdags is er biologische boerenmarkt op de Nieuwmarkt. Culturele instellingen, als de Hermitage, Koninklijk Theater Carré, de Kleine Komedie, de Opera, het Tuschinski theater en het Rembrandthuis, maar ook Artis, botanische tuin de Hortus en het Wertheimpark liggen op loopafstand.

Op 180 meter bevindt zich de metrohalte Nieuwmarkt, vanaf hier brengt de metro je in één halte naar het Centraal Station (op 900 meter lopen), alwaar ook aansluiting op de Noord-Zuidlijn. Metrohalte Rokin (Noord-Zuidlijn) bevindt zich op circa 600 meter en brengt u snel naar de markt op de Albert Cuyp markt en NS Station Zuid. De ringweg A10 is snel met de auto te bereiken via de IJ-tunnel.

Omvang en gebruik
Het pand is ongesplitst.
Begane grond = circa 70 m2 g.b.o woning
1 hoog = circa 75 m2 g.b.o woning
2 hoog = circa 77 m2 g.b.o woning
3 hoog = circa 14 m2 g.b.o woning + circa 62 m2 overige inpandige ruimte
Kap verdieping = circa 19 m2 overige inpandige ruimte

Totaal metrage woonruimte g.b.o. circa 235 m2 volgens NEN 2580 meetrapport, met 94 m2 overige inpandige ruimte, waaronder een (fietsen)berging van circa 10m2 in het souterrain. De 1e en 2e verdieping vormen heden samen één woning en de 3e-en kapverdieping vormen één woning maar de situatie kan eenvoudig aangepast worden. Alle woningen worden leeg en ontruimd opgeleverd.

Grond
Het pand is op eigen grond gelegen, met uitzondering van de tuin. De erfpacht van de tuin (circa 30 m2) is afgekocht tot 2037. Ten tijde van de afkoop bedroeg de canon € 96,20 euro per jaar. Er is een aanvraag gedaan voor afkoop eeuwigdurende erfpacht voor eind 2019.

Ontwikkelmogelijkheden
Aangezien het gehele pand leeg en ontruimd wordt opgeleverd zijn er legio mogelijkheden om het pand naar eigen inzicht te ontwikkelen. Ook het bestemmingsplan biedt mogelijkheden zoals kantoor, atelier, galerie etc. Raadpleeg de gemeente Amsterdam voor de meest actuele stand van zaken.
Met betrekking tot de 3e verdieping plus kapverdieping is het voor eventuele verhuur in de vrije sector interessant dat de huurcommissie onlangs haar beleid t.a.v. de beoordeling van woonruimte in de kap heeft aangepast. Informatie is beschikbaar.

Bijzonderheden
- Rijksmonument (mogelijkheid subsidie en lage rente)
- Eigen grond (met uitzondering van de tuin)
- Tuin (in erfpacht), grenzend aan openbaar groen
- Aan gracht gelegen
- Oplevering leeg en ontruimd
- Zicht op het Trippenhuis en de Zuidertoren
- Entree via afgesloten poort
- Het bestemmingsplan geeft mogelijkheden tot winkel begane grond
- Vrijstaand aan drie zijden, dus veel lichte ruimten
- Geen energielabel vereist vanwege Rijksmonument
Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:


Arent Janszoon Ernststr 189, 1083 GV AMSTERDAM
Telefoon: 020-7371786
Fax: 020-7371786
KvK: 54090318
E-mail: info@bnvmakelaars.nl
Internet: www.bnvmakelaars.nl