U bent hier :

Kloveniersburgwal 36 Amsterdam, Nieuwmarktbuurt

Vraagprijs € 2.200.000 k.k.

Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort object  :  Belegging
Type  :  Beleggingspand
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Beschikbaar
Bouwjaar  :  1725
Perceeloppervlakte  :  121 m²
Ligging  :  Winkelgebied stadscentrum
Omschrijving:
OBJECTINFORMATIE (English text below)

GEHEEL MONUMENTAAL HOEKPAND op EIGEN GROND aan de GRACHT in NIEUWMARKTBUURT in het Centrum van Amsterdam, op 100 meter afstand van de NIEUWMARKT en op 400 meter van de DAM. Bestaande uit drie afzonderlijk toegankelijke zelfstandige woningen, welke alle LEEG EN ONTRUIMD worden opgeleverd. De woningen zijn verdeeld over de begane grond, eerste en tweede, en derde en kapverdieping.

Op een uitzonderlijke locatie gelegen monumentaal grachtenpand met fraaie gevelsteen. Dit grachtenpand ligt op het oosten en biedt een mooi uitzicht op het monumentale Trippenhuis en de Zuiderkerk met haar carillon. Het pand bestaat uit een voor- en achterhuis; dit laatste ligt gedeeltelijk vrij. Het pand heeft de beschikking over een mooie, groene tuin, die grenst aan een lommerrijk binnenterrein, waar een oase van rust heerst. De voorzijde van het pand is de hele ochtend in de zon gelegen en in de middag valt de zon binnen via de zijramen en openslaande deuren met Franse balkons. De entree is in de rustige Boerensteeg, die uitsluitend voor bewoners en hun gasten bereikbaar is.

Ligging
Gelegen in het centrum van Amsterdam, in de buurt van alles wat het centrum te bieden heeft. Denk aan de Nieuwmarkt, het Waterlooplein, de Dam, het Stadhuis, horeca, supermarkten en andere winkels, waaronder De Bijenkorf liggen in de directe omgeving. Zaterdags is er biologische boerenmarkt op de Nieuwmarkt. Culturele instellingen, als de Hermitage, Koninklijk Theater Carré, de Kleine Komedie, de Opera, het Tuschinski theater en het Rembrandthuis, maar ook Artis, botanische tuin de Hortus en het Wertheimpark liggen op loopafstand.

Op 180 meter bevindt zich de metrohalte Nieuwmarkt, vanaf hier brengt de metro je in één halte naar het Centraal Station (op 900 meter lopen), alwaar ook aansluiting op de Noord-Zuidlijn. Metrohalte Rokin (Noord-Zuidlijn) bevindt zich op circa 600 meter en brengt u snel naar de markt op de Albert Cuyp markt en NS Station Zuid.

Omvang en gebruik
Het pand is ongesplitst.
Begane grond = circa 70 m2 g.b.o woning
1 hoog = circa 75 m2 g.b.o woning
2 hoog = circa 77 m2 g.b.o woning
3 hoog = circa 14 m2 g.b.o woning + circa 62 m2 overige inpandige ruimte
Kap verdieping = circa 19 m2 overige inpandige ruimte

Totaal metrage woonruimte g.b.o. circa 235 m2 volgens NEN 2580 meetrapport, met 94 m2 overige inpandige ruimte, waaronder een (fietsen)berging van circa 10m2 in het souterrain. De 1e en 2e verdieping vormen heden samen één woning. Hetzelfde geldt voor de 3e en kapverdieping. Alle woningen worden leeg en ontruimd opgeleverd.

Grond
Het pand is op eigen grond gelegen, met uitzondering van de tuin. De erfpacht van de tuin (circa 30 m2) is afgekocht tot 2037. Ten tijde van de afkoop bedroeg de canon € 96,20 euro per jaar. Er is een aanvraag gedaan voor afkoop eeuwigdurende erfpacht voor eind 2019.

Ontwikkelmogelijkheden
Aangezien het gehele pand leeg en ontruimd wordt opgeleverd zijn er legio mogelijkheden om het pand naar eigen inzicht te ontwikkelen. Ook het bestemmingsplan biedt mogelijkheden. Raadpleeg de gemeente Amsterdam voor de meest actuele stand van zaken.

KERNGEGEVENS
Totaal g.b.o woningen: circa 235 m2
Totaal g.b.o overige ruimtes: circa 94 m2
Totaal b.v.o: circa 417 m2
Bestemming: Gemengd - 1
Bouwjaar circa 1725
Splitsing in appartementsrechten n.v.t.
Totale kale huur p.j. n.v.t.

KADASTRAAL
Gemeente Amsterdam, sectie G, nummer 5373, groot 91 centiare.
Gemeente Amsterdam, sectie G, nummer 8384, groot 30 centiare.
Ongesplitst. Kadastrale legger en kaart alsmede eigendomsbewijs beschikbaar.

PARKEERGEBIED CENTRUM 1
Meer informatie omtrent parkeren en vergunningen is beschikbaar via de gemeente Amsterdam.
https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeervergunning/
Volgens opgave van de gemeente Amsterdam was er op 30 maart 2021 een wachtlijst van 15 maanden voor parkeergebied centrum 1. Aan deze informatie, conform opgave Gemeente Amsterdam, kunnen geen rechten ontleend worden.

BIJZONDERHEDEN
- Rijksmonument
- Eigen grond (met uitzondering van de tuin)
- Aan gracht gelegen
- Oplevering leeg en ontruimd
- Zicht op het Trippenhuis en de Zuidertoren
- Entree via afgesloten poort
- Het bestemmingsplan geeft mogelijkheden tot winkel begane grond
- Tuin (in erfpacht), grenzend aan openbaar groen
- Vrijstaand aan drie zijden

NOTARISKEUZE
De koop- en leveringsakte zal worden opgemaakt volgens het model van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, Ring Amsterdam; notaris Albers en Van Tienen notarissen (Wolbrantskerkweg 40, 1069 DA Amsterdam).


ENTIRE MONUMENTAL CORNER BUILDING on PRIVATE LAND on the CANAL in NIEUWMARKTBUURT in the Center of Amsterdam, 100 meters from the NIEUWMARKT and 400 meters from the DAM. Consisting of three separately accessible independent houses, which are all delivered EMPTY AND EVIDENCE. The houses are divided over the ground floor, first and second, and third and top floor.

Monumental canal house with beautiful gable stone located in an exceptional location. This canal house is located on the east and offers a beautiful view of the monumental Trippenhuis and the Zuiderkerk with its carillon. The building consists of a front and back house; the latter is partly free of neighbours. The property has a beautiful, green garden, adjacent to a leafy courtyard, where there is an oasis of tranquility. The front of the property is sunny all morning and in the afternoon the sun comes in through the side windows and French doors with French balconies. The entrance is in the quiet Boerensteeg, which is only accessible to residents and their guests.

Location
Located in the center of Amsterdam, close to everything the center has to offer. Among which the Nieuwmarkt, Waterlooplein, Dam, the City Hall, restaurants, supermarkets and other shops, including De Bijenkorf, are in the immediate vicinity. On Saturdays there is an organic farmers' market on the Nieuwmarkt. Cultural institutions, such as the Hermitage, Royal Theater Carré, the Kleine Komedie, the Opera, the Tuschinski theater and the Rembrandt House, as well as Artis, the Hortus botanical garden and the Wertheim Park are within walking distance.
At 180 meters walking distance is the metro station Nieuwmarkt, from here the metro takes you in one go to Central Station (900 meters walking distance), where there is also a connection to the North-South line. The Rokin metro station (Noord-zuidlijn) is approximately 600 meters away and takes you quickly to the market at the Albert Cuyp market and NS Station Zuid with adjacent connection to Schiphol Airport.

Size and use
The property is not split into apartment rights.
Ground floor = approximately 70 m2 plus 10 m2 common storage
First floor = approximately 75 m2
Second floor = approximately 77 m2
Third floor = approximately 14 m2 based on measurement rules + approximately 62 m2 of other indoor space
Top floor = approximately 19 m2 of other indoor space

Total indoor floor space approximately 235 m2 according to NEN 2580 measurement report, with 94 m2 of other indoor space(due to local rules everything below 2,1 meter is not measured as living quarters), including a (bicycle) storage room of approximately 10 m2 in the basement. At the moment the 1st and 2nd floor together form one house, but can easily be divided. The same applies to the 3rd and top floor. All homes will be delivered empty and vacated.

Land value
The property is located on PRIVATE property, with the exception of the garden. The leasehold of the garden (approximately 30 m2) has been paid for until 2037. The owners have applied (before for the end of 2019 with favorable conditions) for perpetual payment of the leasehold after 2037.

Development opportunities
Since the entire building will be delivered empty and vacated, there are countless opportunities to develop the property according to your own insight. The zoning plan also offers possibilities. Consult the municipality of Amsterdam for the most up-to-date state of affairs.

Key data
Total living space houses: approximately 235 m2
Total of other spaces: approximately 94 m2
Gross floor area: approximately 417 m2
Destination: Gemengd - 1
Year of construction circa 1725

PARKING AREA CENTER 1
More information about parking and permits is available from the municipality of Amsterdam.
https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/woningenvergunning/
According to a statement by the Municipality of Amsterdam, on 30 March 2021 there was a 15-month waiting list for the Centrum 1 parking area. No rights can be derived from this information, as stated by the Municipality of Amsterdam.

PARTICULARITIES
- National monument
- Own land (with the exception of the garden)
- Located on a canal
- Delivery empty and cleared
- View of the Trippenhuis and the Zuidertoren
- Entrance through closed gate
- The zoning plan provides opportunities for a shop on the ground floor
- Garden (leasehold), adjacent to public green
- Free of adjacent buildings on three sides

NOTARY CHOICE
The deed of purchase and delivery will be drawn up in accordance with the model of the Royal Notarial Professional Organization, Ring Amsterdam; notary Albers and Van Tienen notaries (Wolbrantskerkweg 40, 1069 DA Amsterdam).
Straal
Locatie:
Nabijgelegen:
Contactgegevens:
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Frank Nieste
Tel: 06-14788142
Email: frank@bnvmakelaars.nl

AJ Ernststraat 189, 1083 GV Amsterdam
Telefoon: 020-7371786
KvK: 54090318
E-mail: info@bnvmakelaars.nl
Internet: https://www.bnvmakelaars.nl