Amsteldijk 290 Amsterdam

Vraagprijs € 2.950.000 k.k.

Omschrijving

Amsteldijk 290 te Amsterdam

Wij bieden te koop aan op een unieke locatie een vrijstaande villa van circa 158 m2 woonruimte en 54 m2 overige inpandige ruimte met voor, achter en zijtuin en een eigen oprit voor 3 auto’s aan de Amstel. De woning is gelegen in een gedeelte van de Amstel tussen het Amstelpark en het De Mirandabad op een perceel van 837 m2 EIGEN GROND. De voortuin is gelegen op het Zuidoosten en is beschut waardoor veel privacy en voorzien van een mooi terras. De achtertuin is gelegen op het Zuidwesten met fraaie beplanting. Ook is er aan de achterzijde een terras. De woning beschikt ook over een eigen steiger. Deze steiger wordt gehuurd van het Waterschap.

De woning is door de jaren heen goed onderhouden. De oorspronkelijke woning is in 1952 gebouwd en in de loop der tijd uitgebreid. Na onderzoek blijkt dat er nog diverse uitbreidings/sloopmogelijkheden zijn om de woonoppervlakte te vergroten. De woning staat niet te boek als monument.

Indeling woning: via een elektrisch hek komt u op het perceel. De woning is aan de voorzijde voorzien van een fraaie tuin met veel privacy, een groot terras, oprit voor diverse auto’s en een aangebouwde garage. Via de voortuin komt u bij de entree aan de zijkant van de woning.

Indeling begane grond: royale entree/hal met toegang diverse vertrekken. In de hal bevindt zich de meterkast en een zwevend toilet met fontein. Vanuit de hal is de grote keuken (Siematic met Miele inbouwapparatuur) met eiland bereikbaar. De keuken is voorzien van alle inbouwapparatuur en een granieten aanrechtblad, witte plavuizen en vloerverwarming. Vanuit de keuken is er direct toegang tot de achtertuin middels een schuifpui. De achtertuin is ook direct van buitenaf bereikbaar via beide zijden van het huis. De achtertuin maakt een zeer verzorgde indruk met mooie beplanting, beschikt over een fijn terras, is gelegen op het Zuidwesten en achterin de tuin staat nog een houten schuur. Vanuit de tuin is er ook toegang tot de garage middels een deur. De garage heeft aan de voorzijde een elektrisch bedienbare segment deur. Grote L-vormige en door zon woonkamer met mooie houten vloer, sfeervolle gashaard (aan beide zijden) en toegang tot beide terrassen aan voor -en achterzijde.

Trap naar de eerste verdieping: overloop ruimte, grote master bedroom voorzien van ingebouwde kasten met schuifdeuren en toegang tot het overdekte balkon. Direct naast de slaapkamer ligt de royale en moderne badkamer voorzien van een ligbad, inloopdouche, 2 wastafels met wastafelmeubel, 2e toilet en een aparte (strijk)ruimte. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Vanuit de badkamer is er eveneens toegang tot het balkon aan de voorzijde.

Trap naar de 2e verdieping, overloop, 2 slaapkamers en een grote bergruimte.

Bijzonderheden:

– vrijstaande villa aan de Amstel,
– perceel oppervlakte 837 m²,
– EIGEN GROND,
– oplevering/aanvaarding: in overleg, kan snel,
– de woning kan volgens het bestemmingsplan worden uitgebreid, er mag ook een nieuwe woning gebouwd worden op dit perceel,
– oudbouw clausule en asbestclausule van toepassing,
– de woning wordt “as is what is” verkocht.

ENGLISH SUMMARY

Amsteldijk 290 in Amsterdam

We offer for sale in a unique location a detached villa of approximately 158 m2 living space and 54 m2 other indoor space with front, rear and side garden and a private driveway for 3 cars on the Amstel. The house is located in a part of the Amstel between the Amstelpark and the De Mirandabad on a plot of 837 m2 OWN LAND. The front garden is located on the Southeast and is sheltered, which gives a lot of privacy and has a beautiful terrace. The backyard is located on the Southwest with beautiful plants. There is also a terrace at the rear. The house also has its own jetty. This jetty is rented from the Water Board.

The house has been well maintained over the years. The original house was built in 1952 and expanded over time. Research shows that there are still various expansion/demolition options to increase the living space. The house is not listed as a monument.

Layout of the house: you enter the plot via an electric gate. The house has a beautiful garden at the front with lots of privacy, a large terrace, driveway for various cars and an attached garage. Through the front garden you reach the entrance on the side of the house.

Layout ground floor: spacious entrance/hall with access to various rooms. In the hall is the meter cupboard and a floating toilet with fountain. The large kitchen (Siematic with Miele appliances) with island is accessible from the hall. The kitchen is equipped with all appliances and a granite counter top, white tiles and underfloor heating. From the kitchen there is direct access to the backyard through sliding doors. The backyard is also directly accessible from the outside through both sides of the house. The backyard makes a very neat impression with beautiful plants, has a nice terrace, is located on the Southwest and in the back of the garden is a wooden shed. From the garden there is also access to the garage through a door. The garage has an electrically operated segment door at the front. Large L-shaped and sunny living room with beautiful wooden floor, attractive gas fireplace (on both sides) and access to both terraces at the front and rear.

Stairs to the first floor: landing area, large master bedroom with fitted wardrobes with sliding doors and access to the covered balcony. Right next to the bedroom is the spacious and modern bathroom with a bath, walk-in shower, 2 washbasins with washbasin, 2nd toilet and a separate (ironing) room. The bathroom has underfloor heating. From the bathroom there is also access to the balcony at the front.

Stairs to the 2nd floor, landing, 2 bedrooms and a large storage room.

Particularities:

– detached villa on the Amstel,
– plot area 837 m²,
– OWN GROUND,
– delivery/acceptance: in consultation, can be done quickly,
– the house can be expanded according to the zoning plan, a new house may also be built on this plot,
– old building clause and asbestos clause apply,
– the house is sold “as is what is”.

Deze informatie is door BNV makelaars B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Wij adviseren u een NVM/MVA makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Toelichting clausule NEN2580

De woning is ingemeten conform de NVM meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld -interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 2.950.000 kosten koper
Aangeboden sinds
26 augustus 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1952
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking
Ligging
Aan rustige weg, aan water, beschutte ligging, in woonwijk, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
158 m²
Overige inpandige ruimte
54 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
11 m²
Externe bergruimte
6 m²
Perceel
837 m²
Inhoud
737 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, toilet, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Rookkanaal

Energie

Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amsterdam AF 840
Oppervlakte
792 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ASD26-AF-840
Perceelnaam
Amsterdam AF 848
Oppervlakte
45 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ASD26-AF-848

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin
Achtertuin
363 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwest

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Amsteldijk 290
Amsterdam
Vraagprijs € 2.950.000 k.k.