Verkocht

Kloveniersburgwal 36 Amsterdam

Omschrijving

GEHEEL MONUMENTAAL HOEKPAND op EIGEN GROND aan de GRACHT in NIEUWMARKTBUURT in het Centrum van Amsterdam. Bestaande uit drie afzonderlijk toegankelijke zelfstandige woningen, welke alle LEEG EN ONTRUIMD worden opgeleverd.

Op een uitzonderlijke locatie gelegen monumentaal grachtenpand met fraaie gevelsteen. Dit grachtenpand ligt op het oosten en biedt een mooi uitzicht op het monumentale Trippenhuis en de Zuiderkerk met haar carillon. Het pand bestaat uit een voor- en achterhuis; dit laatste ligt gedeeltelijk vrij. Het pand heeft de beschikking over een mooie, groene tuin, die grenst aan een lommerrijk binnenterrein, waar een oase van rust heerst. De voorzijde van het pand is de hele ochtend in de zon gelegen en in de middag valt de zon binnen via de zijramen en openslaande deuren met Franse balkons. De entree is in de rustige Boerensteeg, die uitsluitend voor bewoners en hun gasten bereikbaar is.

Ligging
De Kloveniersburgwal is een mooie en levendige gracht in het historische deel van Amsterdam. Het is centraal gelegen en omgeven door typische Amsterdamse grachtenpanden. Alles is op loopafstand: speciaalzaken, supermarkten, restaurants en gezellige terrassen. In de buurt van alles wat het centrum te bieden heeft.
Denk aan de Nieuwmarkt, het Waterlooplein, de Dam, het Stadhuis, horeca, supermarkten en andere winkels, waaronder De Bijenkorf liggen in de directe omgeving. Zaterdags is er biologische boerenmarkt op de Nieuwmarkt. Culturele instellingen, als de Hermitage, Koninklijk Theater Carré, de Kleine Komedie, de Opera, het Tuschinski theater en het Rembrandthuis, maar ook Artis, botanische tuin de Hortus en het Wertheimpark liggen op loopafstand.

Op 180 meter bevindt zich de metrohalte Nieuwmarkt, vanaf hier brengt de metro je in één halte naar het Centraal Station (op 900 meter lopen), alwaar ook aansluiting op de Noord-Zuidlijn. Metrohalte Rokin (Noord-Zuidlijn) bevindt zich op circa 600 meter en brengt u snel naar de markt op de Albert Cuypstraat en NS Station Zuid. De ringweg A10 is snel met de auto te bereiken via de IJ-tunnel.

Omvang en gebruik
Het pand is ongesplitst.
Begane grond = circa 70 m2 g.b.o woning
1 hoog = circa 75 m2 g.b.o woning
2 hoog = circa 77 m2 g.b.o woning
3 hoog = circa 14 m2 g.b.o woning + circa 62 m2 overige inpandige ruimte
Kap verdieping = circa 19 m2 overige inpandige ruimte

Totaal metrage woonruimte g.b.o. circa 235 m2 volgens NEN 2580 meetrapport, met 94 m2 overige inpandige ruimte, waaronder een (fietsen)berging van circa 10m2 in het souterrain. Een groot deel van de overige inpandige ruimte op de 3e verdieping kan voor verhuur in de vrije sector geschikt gemaakt worden, door het plafond tussen de balklagen te verwijderen. Hiervoor is een offerte aanwezig. Het pand bestaat uit drie woningen met elk een eigen toegang aan een gemeenschappelijk trappenhuis. Iedere woning heeft complete voorzieningen: woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, elektra- en watervoorziening en gasmeter. Alle woningen worden leeg en ontruimd opgeleverd.

Grond
Het pand is op eigen grond gelegen, met uitzondering van de tuin. De erfpacht van de tuin (circa 30 m2) is afgekocht tot 2037. Ten tijde van de afkoop bedroeg de canon € 96,20 euro per jaar. Er is een aanvraag gedaan voor afkoop eeuwigdurende erfpacht voor eind 2019.

Ontwikkelmogelijkheden
Aangezien het gehele pand leeg en ontruimd wordt opgeleverd zijn er legio mogelijkheden om het pand naar eigen inzicht te ontwikkelen. Het bestemmingsplan biedt mogelijkheden voor het gehele pand, zoals wonen, detailhandel, kantoor en consumentverzorgende dienstverlening. Raadpleeg de gemeente Amsterdam voor de meest actuele stand van zaken.
Met betrekking tot de 3e verdieping plus kapverdieping is het voor eventuele verhuur in de vrije sector interessant dat de huurcommissie onlangs haar beleid t.a.v. de beoordeling van woonruimte in de kap heeft aangepast. Informatie is beschikbaar.

Bijzonderheden
– Rijksmonument (mogelijkheid subsidie en gunstige hypotheekvoorwaarden)
– Eigen grond (met uitzondering van de tuin)
– Tuin (in erfpacht) op het westen, grenzend aan openbaar groen
– Aan gracht gelegen
– Oplevering leeg en ontruimd
– Zicht op het Trippenhuis en de Zuidertoren
– Entree via afgesloten poort
– Het bestemmingsplan geeft mogelijkheden tot winkel, kantoor, consumentverzorgende dienstverlening
– Vrijstaand aan drie zijden, dus veel lichte ruimten
– Geen energielabel vereist vanwege Rijksmonument

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceel
121 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amsterdam G 5373
Oppervlakte
91 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ASD05-G-5373
Perceelnaam
Amsterdam G 8384
Oppervlakte
30 m²
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
Perceel
ASD05-G-8384
Bekijk alle kenmerken